Tjänster

Vi ger dina maskiner Xtraliv

Med vår helhetslösning kan du utnyttja oljan till max

Lastbilar, entreprenadmaskiner och skogsmaskiner är några av de fordon där påfrestningarna är extra stora på motorer och hydraulik. Därför finns det också en rad olika faktorer att ta hänsyn till för att hitta en olja med rätt smörjande egenskaper och som ger motorn lång livslängd. För att du ska få ut optimalt av oljan, och minska slitaget i dina maskiner, erbjuder vi en helhetslösning för dina smörjbehov. Det innebär att vi hjälper dig att göra så kallade konditionsanalyser, till extra fördelaktigt pris, och vi förser dig med ett av marknadens effektivaste oljefiltersystem.

Analysen som hjälper dig att spara pengar

Dagens motoroljor är teknologiska underverk som utvecklats för att ge bästa prestanda under tusentals mil. Ofta byts oljan efter att fordonet rullat ett visst antal mil och då kanske motoroljan är långt ifrån förbrukad. Vår konditionsanalys är ett enkelt och ­effektivt sätt att kontrollera oljans hälsotillstånd. Du tar ett litet prov på oljan, skickar det till oss på Frixol och några dagar senare får du besked om du har ett bra bytesintervall. Dessutom får du värdefull information om motorns tillstånd och kan förebygga kommande driftstörningar.

Ett oljefilter som får motorn att hålla längre

Vårt djupfiltrerande oljefilter renar oljan från de små partiklar som motorns vanliga oljefilter släpper igenom. Tack vare att filtret klarar mycket små partiklar  elimineras både smuts och sot. Och med renare olja i motorn minskar friktionen och slitaget blir avsevärt mindre. Resultatet blir lägre energiförbrukning och livslängden för motoroljan kan förlängas. Dessutom minskar belastningen på miljön när förbrukningen av motorolja blir lägre.

Filtersystemet är enkelt att montera och passar i de flesta typer av fordon och maskiner. Från lastbilar, bussar och truckar till traktorer, skogsmaskiner och alla tänkbara hydrauliksystem.